GOGBOT Café 23-05-2019, TETEM
An inspiring evening with special guests from the connecting
worlds of art and science, ethics and technology.
GOGBOT festival 5-8 sept 2019

De 16 editie van GOGBOT, festival voor kunst, muziek en creatieve technologie, onderzoekt de snel groeiende fusie tussen infotech en biotech. Het biedt in 4 lange dagen en nachten weer een bomvol programma met internationale highlights en heel veel jong talent.

“BIG DATA IS WATCHING YOU”

In de achtste editie van GOGBOT Café op 23-05, kijken we hoe de razendsnelle groei van big data, algoritmes en biometrie van invloed is op de machtsverschuiving van mens naar computer. Onze gasten hebben in hun  beroepspraktijk bijzondere aandacht voor dataprocessing en hoe dit steeds meer van invloed is op onze wereld en directe leefomgeving.

Met:

Ciano Aydin is bij de Universiteit Twente hoogleraar Philosophy of Existential Technology en tevens Head of Department of Philosophy en Vice-dean (Education) of Faculty of Behavioural, Management and Social  sciences. Aydin onderzoekt zaken die verband houden met identiteit en (informatie)technologie. Denkers die hem bovengemiddeld boeien zijn Peirce, Nietzsche en Aristoteles.

 

Sander Veenhof is al jarenlang gefascineerd door het fenomeen Augmented Reality (AR): een technologie die de realiteit verbindt met virtuele objecten. Al programmerend de werkelijkheid naar je hand zetten – zonder  hindernissen en beperkingen – biedt oneindige mogelijkheden en vrijheid.

 

Het kunstenaarsduo Arthur Boer en Boris Smeenk is gefascineerd hoe kunstmatige intelligentie de menselijke wereld interpreteert op basis van algoritmes, beelden en classificaties, en door de symbiotische relatie tussen mens en machine.

 

Kunstenares Elise Marcus vertelt over haar project Mother Nature Network. Wat als onze planeet ons zou kunnen vertellen wat het nodig heeft? Mother Earth Network biedt via kunstmatige intelligentie een nieuwe  manier om empathie te voelen voor onze planeet.
 

GOGBOT Café wordt gehost door Kees de Groot van GOGBOT en Tetem.

Arthur Boer en Boris Smeenk, epochai
“Until they become conscious they will never rebel, and until after they have rebelled they cannot become conscious.” 
George Orwell, 1984 (1949)
GOGBOT Café “Big Data is watching you”
23 mei 2019, 19:00 – 22:00
Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede, NL

 

19:00 inloop met koffie en thee en bekijken tentoonstellingen 

 

19:30: Kees de Groot welkomstwoord
19:35  Arthur Boer en Boris Smeenk
20: 00 Sander Veenhof
20:20 /// PAUZE///
20:30 Elise Marcus
20:50 Ciano Aydin

Elise Marcus : Mother Earth Network
GOGBOT 2019 groeit groter in samenwerking met de partners en uitbreiding van locaties: Hack the city! Nu ook met expositie in de grote zaal van Metropool, het T-LAB technostage op het Wilminkplein, en een volgende metamorfose van het Stationsplein.
GOGBOT 2019 Next Nature Network, talk and symposium programma
Wanna shock your senses? Go GOGBOT!
GOGBOT Café is een reeks onderzoeksevenementen rond het festivalthema van TEC ART Rotterdam (6-10 februari 2019) en GOGBOT Enschede (5-8 sept 2019), geproduceerd door PLANETART Medialab.

voorgaande edties: FutureFlash 200 (2018), Intergalactic (2017), Post Singularity (2016), The Internet of Things (2015), Spaceship Earth (2014), Sex and Technology (2013), Internet Memes: The Selfish Gene (2012), Googlization of Everything: Datapanic (2011), The Singularity is near… Resistance is futile (2010).

GOGBOT Café 8 is mede mogelijk door PLANETART, Tetem, Gemeente Enschede en provincie Overijssel.

PREVIOUS:

 

An inspiring evening with special guests from the connecting worlds of art and science, ethics and technology.

 

GOGBOT festival 5-8 sept 2019

De 16 editie van GOGBOT, festival voor kunst, muziek en creatieve technologie, onderzoekt de snel groeiende fusie tussen infotec en biotec. Het biedt in 4 lange dagen en nachten weer een bomvol programma met internationale highlights en heel veel jong talent.

 

In de zevende editie van GOGBOT Café op 23-04, onderzoeken we ethische kwesties die voortkomen uit recente ontwikkelingen in de biotechnologie.

 

Met:

Robert Zwijnenberg is hoogleraar Uitwisseling tussen Kunst en Wetenschap aan de Universiteit Leiden. In zijn onderzoek en onderwijs richt hij zich met name op de rol van hedendaagse kunst in academische en publieke debatten over de ethische, maatschappelijke, politieke, juridische en culturele implicaties van biotechnologische innovaties.

 

Hannes Wiedemann is fotograaf met een speciale focus op portretten, technologie en kunst. In 2015 ging Hannes Wiedemann op zoek naar The Grinders – een gemeenschap van body hackers die machines in hun lichaam implanteren in een poging om “trans-human” te gaan.

 

Vincent Verhagen is een (bijna) afgestudeerde masterstudent European Studies van de Universiteit Twente.Tijdens zijn onderzoek richtte hij zich op de regulering van opkomende technologieën door overheidsorganisaties en hoe bio-ethiek deze regulering beïnvloedt.

 

Wieke Betten is postdoctoraal onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij werkte in Waag Amsterdam als conceptontwikkelaar van het open Wetlab.

 

Peter Paul Verbeek is hoogleraar techniekfilosofie aan de Universiteit Twente. Zijn onderzoek richt zich op de filosofie van mens-technologie relaties, in relatie tot filosofische theorie, ethische reflectie, en praktijken van ontwerp en innovatie.

 

GOGBOT Café wordt gehost door Kees de Groot (GOGBOT), Marie Janin & Aike Lutkemoller (Sickhouse)

 


 

GOGBOT Café Bioethics
23 April 2019, 20:00 – 23:00 (deur open vanaf 19:30)
Sickhouse, Ariensplein 1, 7511EJ Enschede
Entrée : 5€

 

20:00  Welkom woord
20:10  Robert Zwijnenberg
20:40  Hannes Wiedemann
21:10  Vincent Verhagen

-//// 21:40 PAUZE ////-

22:00  Wieke Betten
22:30  Peter Paul Verbeek

Met een korte video selectie van ViaOral tussen de talks, VR, video games.

Bar is de hele avond open.

 


 

GOGBOT 2019 groeit groter in samenwerking met de partners en uitbreiding van locaties: Hack the city! Nu ook met expositie in de grote zaal van Metropool, het T-LAB technostage op het Wilminkplein, en een volgende metamorfose van het Stationsplein.

 


Volgende editie van GOGBOT Café: 23 mei in Tetem


 

GOGBOT Café is een reeks onderzoeksevenementen rond het festivalthema van TEC ART Rotterdam (6-10 februari 2019) en GOGBOT Enschede (5-8 sept 2019), geproduceerd door PLANETART Medialab.

 

voorgaande edities: FutureFlash 200 (2018), Intergalactic (2017), Post Singularity (2016), The Internet of Things (2015), Spaceship Earth (2014), Sex and Technology (2013), Internet Memes: The Selfish Gene (2012), Googlization of Everything: Datapanic (2011), The Singularity is near… Resistance is futile (2010).

GB café previous editions>  2016-2018

 

 

GOGBOT Café 7 is mede mogelijk door PLANETART, Sickhouse, gemeente Enschede en provincie Overijssel.

 

 

Wanna shock your senses? Go GOGBOT!